У початок

Нафтове ембарго не увійшло у п'ятий пакет санкцій ЄС проти рф, але це станеться, – Боррель

Нафтове ембарго не входить у новий пакет санкцій ЄС проти росії, але його обговорять і це станеться, заявив Верховний представник ЄС з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель журналістам у четвер, 7 квітня. Про це повідомляє УНН.

«Сьогодні я сподіваюся, що п'ятий пакет санкцій буде остаточно затверджено послами і, нарешті, за письмовою процедурою Радою ЄС із закордонних справ», – сказав Боррель.

«Його (нафтового ембарго – ред.) немає в п'ятому пакеті санкцій, який сьогодні обговорюватиметься, це лише мета. Але… це буде обговорюватися в понеділок на Раді ЄС із закордонних справ міністрами. І рано чи пізно, сподіваюся раніше, це станеться», – зазначив голова дипломатії ЄС.

На його думку, п'ятий пакет санкцій буде ухвалено не пізніше 8 квітня.

Як повідомлялося, 5 квітня ЄС оголосив п’ятий пакет санкції проти рф у відповідь на її війну проти України, до пропозицій якого серед іншого увійшло ембарго на імпорт російського вугілля й нові санкції на один із найбільших російських банків – ВТБ. Однак над обмежувальними заходами щодо зокрема імпорту нафти досі працюють, повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що санкції проти російських нафти і газу «рано чи пізно знадобляться».

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти