У початок

«Лукойл» заявив про можливу зупинку заводів через надлишок нафтопродуктів

У компанії «Лукойл» очікують зупинку нафтопереробних заводів через надлишок нафтопродуктів, що утворився. Про це пише «Комерсант», посилаючись на листа голови та співвласника компанії Вагіта Алекперова віце-прем'єру Олександру Новаку.

Через введені антиросійські санкції «у переробці відбулося різке зниження обсягів відвантаження мазуту і, як наслідок, утворення надлишку даного палива у сховищах». Через це є ризик зупинки НПЗ, внаслідок чого знизиться виробництво палива, наголошується у листі.

Після того, як виникли труднощі з логістикою та оплатою постачання, ускладнилися й постачання мазуту з росії. У березні 2022 року його експорт знизився більш ніж у півтора рази порівняно із лютим, додав Олег Жирнов із КПМГ.

Він вважає, що резервуарний парк обмежений, а для зберігання мазуту підходять далеко не всі резервуари, тому що для нього потрібна теплоізоляція та додаткове підігрівання.

Щоб уникнути можливої​​зупинки виробництва, у «Лукойлі» запропонували тимчасово перенаправити обсяги мазуту як паливо на ТЕЦ. Це стане вимушеним заходом, оскільки мазут зазвичай використовують, якщо є перебої з постачанням газу, або ліміти його споживання вичерпані.

У Мінприроді заявили, що схвалення пропозицій «Лукойлу» може призвести до зниження коштів регіональних бюджетів на екологію. Тому найкраще перерахувати валові викиди, відбивши в них збільшене використання мазуту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти