У початок

Блокування експорту нафти з рф спричинить різке зростання цін – Мінфін США

Міністр фінансів США Джанет Єллен у середу попередила законодавців, що повна заборона на російську нафту завдасть значних незручностей споживачам у всьому світі. Про це з посиланням на CNN пише УНН.

«Проблема з блокуванням експорту нафти з росії полягає в тому, що багато країн, особливо в Європі, дуже залежать від цієї нафти, – сказала Єллен. – І ми, ймовірно, побачимо стрімке зростання цін, якщо введемо повну заборону на нафту.

Єллен сказала, що оскільки попит на нафту загалом стабільний, занадто багато обмежень на постачання можуть мати «дуже великі наслідки для цін».

«Розробляючи санкції, ми хочемо завдати росії максимального болю, але при цьому подбаємо про те, щоб не завдати надмірного болю американцям і нашим партнерам», – сказала Єллен.

Тим часом керівники нафтових компаній США пообіцяли на слуханнях у середу, 6 квітня, швидко розірвати зв'язки з росією й захистити свої інвестиції.

Так, генеральний директор Exxon Даррен Вудс повторив, що його компанія планує закрити свій останній проект у росії, обіцянку, яку вони дали місяць тому.

Генеральному директору Chevron Майку Вірту було запропоновано взяти на себе зобов'язання припинити всі операції в росії, зокрема постачання російським компаніям мастильних та інших матеріалів.

«Ми зупинили всі ці продажі, і в найближчому майбутньому вони не відновляться», – зазначив Вірт.

Девід Лоулер, президент BP America, сказав, що протягом 96 годин після вторгнення його компанія оголосила про свій намір вийти зі своєї частки в російській «роснєфті», списавши до $25 млрд.

«ВР була шокована військовими діями росії проти України, – сказав Лоулер. – Компанія дуже серйозно ставиться до нашої відповіді».

Гретхен Уоткінс, президент Shell USA, заявила, що Shell припинила спотові закупівлі сирої нафти і скрапленого природного газу (СПГ). Уоткінс додала, що компанія рухається «якнайшвидше» до повного виходу з росії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти