У початок

«Нафтан» працює з оптимальним завантаженням і модернізується – заступник директора заводу

Також є російською мовою

ВАТ «Нафтан» (Новополоцький НПЗ) працює в оптимальному режимі й планує у листопаді розпочати промислову експлуатацію установки сповільненого коксування (УСК). Про це під час міжнародної галузевої конференції «Ринок нафтопродуктів і газу Республіки Білорусь: виробництво, трейдинг, роздріб» повідомив заступник генерального директора підприємства Гліб Макаревич, передає кореспондент enkorr.

«На цю мить ми працюємо з оптимальним, найбільш економічно ефективним завантаженням. Виробляємо всю продукцію в плановому режимі й розміщуємо її на традиційних і нових для нас ринках», – заявив Гліб Макаревич, не уточнивши конкретні обсяги переробки і виробництва.

За його словами, завод продовжує розвиватися, зокрема вже повністю побудовано установку сповільненого коксування.

«Уже закінчилися будівельні й монтажні роботи, ми перейшли до пускових операцій і буквально сьогодні повинно було бути перший кокс отримано... Точніше не так, ми технічно вже отримали перший кокс, він у колоні, й отримали додаткове дизельне пальне з гудрону», – зазначив Макаревич, додавши, що товарна продукція з'явиться лише в листопаді.

Після виходу на проєктну потужність установки сповільненого коксування у Новополоцького НПЗ з'явиться додатково 700 тис. т дизельного пального і 200 тис. т автомобільних бензинів на рік, сказав топ-менеджер підприємства.

Як повідомляв enkorr, 3 червня Сполучені Штати відновили санкції проти низки білоруських компаній і підприємств через інцидент з літаком компанії Ryanair 23 травня і ситуацію з правами людини в республіці. Під санкції, зокрема, потрапили Білоруський нафтовий торговий дім, компанія «Белнафтохім» і її американська філія, а також нафтопереробний завод «Нафтан».

На тлі цих санкцій з початку травня великі нафтові компанії з Росії припинили постачання нафти на завод. Попри це НПЗ продовжує роботу в стабільному режимі.

«Нафтан» – один із найбільших нафтопереробників у Східній Європі, потужності підприємства дозволяють щорічно переробляти 12 млн т нафти.

За даними Консалтингової групи «А-95», постачання нафтопродуктів (бензин, ДП, авіапальне, СВГ, бітум, мастила) заводу в Україну, за підсумками січня-серпня, склали 258 тис. т, що на 24% менше від аналогічного періоду торік (334 , 4 тис. т).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти