У початок

Нафта помірно дорожчає на чутках про можливе послаблення COVID-обмежень у Китаї

Ціни на нафту зростають вранці в п'ятницю завдяки чуткам про можливе ослаблення антиковідних обмежень у Китаї.

Вартість грудневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:13 за Києвом становить $92,90 за барель, що на $0,42 (0,45%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здешевшали на 3 центи, до $92,38 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $84,98 за барель, що на $0,47 (0,56%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. На час закриття минулої сесії контракт здешевшав на 1 цент, до $84,51 за барель.

Позитивним чинником для нафтового ринку стали новини про можливе пом'якшення карантинних норм для туристів у Китаї. Термін карантину може бути скорочено до 7 днів із поточних 10, написало агентство Bloomberg.

Чутки про послаблення обмежувальних заходів у Китаї були сприйняті інвесторами як сигнал про потенційне згортання політики «нульової терпимості» до коронавірусу, що, у свою чергу, може підштовхнути темпи економічного зростання й збільшення попиту на паливо в країні, пише The Wall Street Journal.

«Очікувалося, що Китай збільшуватиме імпорт нафти, проте на спотовому ринку підвищення активності з боку другої за величиною економіки світу не спостерігається, – зазначив аналітик StoneX Group Гаррі Альтем. – Такі заходи можуть пожвавити економіку, що страждає від антиковідних обмежень, і стати рятівним колом для авіаперевізників, які переживають труднощі».

Раніше президент США Джо Байден ухвалив рішення вивільнити у грудні 15 млн барелів зі стратегічного резерву (SPR).

«З урахуванням того, що це частина раніше оголошеного масштабного вивільнення, вплив на ринок мінімальний. Такий захід навряд чи зможе нівелювати ефект від скорочення постачання з боку ОПЕК+», – написав аналітик ING Уоррен Паттерсон.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти