У початок

Нафта дорожчає після зниження напередодні, Brent – ​​$106,12 за барель

Ціни на нафту піднімаються вранці в середу після зниження у вівторок, інвестори оцінюють ситуацію з коронавірусом у Китаї й дані про запаси палива у США.

Вартість липневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:26 кск у середу становить $106,12 за барель, що на $1,15 (1,1%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здешевшали на $2,61 (2,4%), до $104,97 за барель, повідомляє ІА «Інтерфакс-Україна».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $103,68 за барель, що на $1,27 (1,24%) більше за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів знизилася на $2,76 (2,4%), до $102,41 за барель.

Запаси нафти в США минулого тижня впали на 3,5 млн барелів, повідомив напередодні Американський інститут нафти (API). Аналітики очікували помірнішого скорочення — на 800 тис. барелів. Офіційні дані про запаси від Управління енергетичної інформації (EIA) Міненерго США оприлюднять у середу.

Тим часом ринок стурбований локдаунами, що тривають у Китаї, найбільшому у світі імпортері палива, що може негативно вплинути на глобальний попит на нафту.

«Спільна картина є явно негативною для попиту на сировину», — зазначила економіст Capital Economics Керолайн Бейн. «Проблеми з пропозицією можуть тримати ціни підвищеними протягом якогось часу, проте ми вважаємо, що обмежений попит чинитиме тиск на ціни на більшість видів сировини в поточному й наступному роках», — додала вона.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти