У початок

Нафта Brent помірно здорожчала після обвалу напередодні

Ціни на нафту демонструють слабке зростання вранці у четвер після різкого зниження за підсумками попередньої сесії на даних про збільшення запасів палива в США за підсумками минулого тижня.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:07 у четвер становить $96,95 за барель, що на $0,17 (0,18%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками попередніх торгів, ці контракти впали в ціні на $3,76 (3,7%), до $96,78 за барель, пише «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $90,9 за барель, що на $0,24 (0,26%) більше за підсумкове значення попередньої сесії. На закриття ринку напередодні вартість цих контрактів знизилася на $3,76 (4%), до $90,66 за барель.

Як стало відомо в середу зі звіту Міненерго США, запаси нафти в країні минулого тижня підскочили на 4,47 млн барелів. Тим часом товарні запаси бензину зросли на 163 тис. барелів, а резерви дистилятів – зменшилися на 2,4 млн барелів.

Експерти очікували зниження запасів нафти на 1,5 млн барелів, зменшення запасів бензину – на 1,5 млн барелів і підвищення запасів дистилятів – на 1 млн барелів.

«Збільшення морського імпорту й зниження активності нафтопереробних заводів до мінімуму з початку травня призвело до значного збільшення запасів нафти, що стало негативним чинником, що нівелював позитивний ефект від підсумків засідання ОПЕК+», – написав провідний нафтовий аналітик Kpler Метт Сміт.

ОПЕК+ на засіданні в середу ухвалила рішення про символічне збільшення квоти на видобуток нафти у вересні – лише на 100 тис. барелів на добу (б/д), пояснивши це дефіцитом потужностей як у видобутку, так і переробці.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти