У початок

У рф знайшли новий спосіб обходити санкції Заходу проти нафти – Bloomberg

У росії, ймовірно, знайшли новий спосіб транспортувати свою нафту в умовах західних санкцій, використовуючи єгипетський нафтовий термінал «Ель-Хамра», пише Bloomberg.

Агентство відстежило вантаж із близько 700 тис. барелів російської нафти, який було доставлено на «Ель-Хамру» вранці 24 липня танкером Crested. Через кілька годин інше судно, Chris, забрало з порту всю нафту або її частину.

Зараз танкер Chris пришвартовано біля нафтового терміналу «Рас-Шухейр» на узбережжі Червоного моря в Єгипті. Цей термінал також дає змогу змішувати російську сиру нафту з єгипетською, ускладнюючи встановлення її походження.

«Цей незвичайний крок ускладнює відстеження кінцевого пункту призначення вантажу, посилюючи тенденцію все більшої прихованості постачань російської нафти, оскільки європейські покупці почали уникати їх після вторгнення рф в Україну», – зазначає Bloomberg.

Як зазначає агентство, росія вжне використовує Єгипет як транзитний шлях для мазуту. Незрозуміло, чи випадок з «Ель-Хамра» був одноразовим, чи він є частиною більш регулярної схеми для експорту російської нафти.

На початку червня видання The Wall Street Journal писало, що в порти Нью-Йорка і Нью-Джерсі у травні прибули танкери з російською нафтою попри те, що Сполучені Штати запровадили ембарго на російські енергоносії. Тоді газета пояснила це тим, що росія приховує походження нафтопродуктів, змішуючи їх.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти