У початок

НААУ може зірвати набуття чинності Техрегламентом на газ

Також є російською мовою

Національне агентство з акредитації України (НААУ) сильно затягує терміни розгляду документів компаній, які подали заявки на акредитацію як органів оцінювання відповідності (ООВ), повідомили enkorr учасники ринку.

У разі збереження таких темпів розгляду заявок в Україні не буде достатнього ООВ до 5 травня 2020 р., коли набуває чинності Технічний регламент щодо якості скрапленого газу для автомобільного транспорту, комунально-побутового споживання та промислового призначення.

Відзначимо, станом на 4 лютого на розгляді в НААУ були заявки від компаній ТОВ «Дін ЛТД» та ТОВ «Центр якості продукції «Карат». Але, як стало відомо enkorr, на сьогоднішній день акредитацію ці компанії ще не пройшли, а загальна кількість заявок на ООВ зросла до 5.

На запит видання щодо процесу акредитації ООВ в НААУ відповідати у відведений законом час відмовилися.

Джерела, знайомі з ситуацією, повідомляють, що темпи розгляду документів в НААУ залишаються вкрай низькими. «Навіть найнезначніші довідки розглядається тижнями. Нерідко вигадують різні приводи для повернення документів на доопрацювання», – каже представник компанії-претендента на умовах анонімності.

Співробітник іншої компанії повідомив, що підприємство так і не змогло подати документи в НААУ, оскільки співробітники агентства висунули непомірні вимоги. Нагадаємо, що 15 січня співробітники Держбюро розслідувань (ДБР) затримали першого заступника директора і радника директора НААУ при отриманні хабаря.

Як повідомляв enkorr, Кабінет міністрів 3 лютого прийняв рішення про перенесення терміну набуття чинності нормами Технічного регламенту на СВГ з 4 лютого на 5 травня 2021 р.. Причина – брак в Україні акредитованих органів оцінювання відповідності, потрібних для дотримання норм ТР.

Технічний регламент було прийнято постановою Кабінету міністрів №667 від 29 липня 2020 р.. Документом передбачено піврічний адаптаційний період, і набути чинності він повинен був з 4 лютого 2021 р..

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти