У початок

На Полтавщині судитимуть організовану групу, яка викрадала ДП з тепловозів (фото)

У Полтавській області скеровано до суду обвинувальний акт щодо п’яти членів організованої групи, які зливали пальне з тепловозів. Про це повідомляє ГУ ГП в області на своєму сайті.  

«На Полтавщині слідчі завершили досудове розслідування у справі про розкрадання дизпального з тепловозів в умовах воєнного стану», – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, до суду спрямовано обвинувальний акт відносно п’ятьох мешканців Полтавського регіону, причетних до привласнення й розтрати дизельного пального одного з локомотивних депо області.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Полтавщини, до складу злочинної групи входили два працівники підприємства на транспорті, які зливали штучно створені надлишки дизпального у каністри й викидали їх з тепловоза під час руху. Викрадене пальне перевозили до місця зберігання й продавали місцевому населенню. Про це повідомив начальник обласної поліції Євген Рогачов.

Протиправну схему викрили працівники Слідчого управління спільно з оперативниками Управління карного розшуку обласної поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури.

Зі слів начальника обласної поліції Євгена Рогачова, під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів і в гаражних приміщеннях слідчі вилучили «понад півсотні 30-літрових каністр і металевих бочок, в яких зберігали паливо, електронасосну станцію, маршрутні листи та інші документи. Також серед вилученого 200 тис. грн і 8 автомобілів, якими користувалися учасники групи: три позашляховики іноземних марок і п'ять ВАЗів». 

Він зазначив, що всім фігурантам, відповідно до виконуваної ролі, інкримінують привласнення чужого майна, вчинене повторно організованою групою (ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає від 7 до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Обвинувальний акт, затверджений Полтавською обласною прокуратурою, слідчі Слідчого управління обласної поліції скерували до Хорольського районного суду.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти