У початок

У вересні постачання російської нафти в Індію зросло на 15%

Постачання російської нафти в Індію у вересні зросло відразу на 15% після значного зниження в серпні до 1,5 млн барелів на добу (б/д). Минулого місяця експорт російської нафти до Індії становив 1,78 млн б/д, пише Bloomberg із посиланням на дані Kpler.

Ведучий нафтовий аналітик Kpler Віктор Катона вважає, що найближчим часом постачання російської нафти до Індії тільки зростатимуть через діючу в росії заборону на експорт дизельного пального. Як зазначив Катона, такі обмеження означають, що російські нафтопереробні заводи (НПЗ) скоротять обсяги переробки, і для постачання за кордон стане доступною більша кількість нафти.

В основному Індія купує у росії нафту марки Urals, яка постачається зі знижкою близько $4 за барель, що підвищує її привабливість порівняно з постачанням з Близького Сходу, додав експерт. З його слів, у майбутньому знижка може вирости ще більше. За даними мінфіну росії, середня ціна на нафту Urals у вересні зросла до $83,08 за барель.

У вересні росія наростила морський експорт нафти, який досяг 3,34 млн б/д, — це більше, ніж у липні й серпні, але поки що менше, ніж у червні.

Згідно з параметрами добровільного скорочення експорту, постачання росії у вересні за домовленістю з Саудівською Аравією можуть зрости до 3,4 млн б/д і залишаться на цьому рівні до кінця року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти