У початок

Імпорт нафти в Індію з росії продовжує скорочуватися

Імпорт російської нафти Індією впав другий місяць поспіль і, як очікується, знизиться ще більше, оскільки ключовий виробник ОПЕК+ почне скорочувати експорт у серпні, щоб допомогти збалансувати світовий ринок, повідомляє Bloomberg.

Зі слів Віктора Катони, керівника відділу аналізу сирої нафти Kpler, добові обсяги впали до 2,09 млн барелів минулого місяця проти 2,11 млн барелів на день (б/д) у червні. За попередніми даними аналітичної компанії, вхідні постачання з Саудівської Аравії також знизилися, а імпорт з Іраку зріс до п’ятимісячного максимуму.

Проте очікується, що російський імпорт відновиться з жовтня, а обсяги потенційно зростуть до 2,2 млн б/д, сказав Катона. Це збігалося б із сезонним підвищенням попиту й було б рекордним на основі даних Kpler.

росія пообіцяла скоротити експорт сирої нафти на 500 тис. б/д у серпні, тоді як Саудівська Аравія продовжила скорочення постачань, оскільки важковаговики ОПЕК+ прагнуть підтримати ціни на нафту. Однак прибуток може стати проблемою для індійських нафтопереробників, які остерігаються порушення цінового ліміту, встановленого для російських потоків.

Як зазначає Катона, цього місяця імпорт російської нафти Індією може впасти до 1,6 млн б/д. Це буде найнижчий показник із січня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти