У початок

Прибуток BP упав на 70% у другому кварталі

BP повідомила про прибуток у другому кварталі обсягом $2,6 млрд, що на 70% менше порівняно з роком раніше через нижчі ціни на паливо й слабку торгівлю нафтою, однак це дало змогу енергетичному гіганту збільшити свої дивіденди на 10%, пише Reuters.

Конкуренти Chevron, Exxon Mobil, Shell і TotalEnergies також повідомили про різке падіння квартальних прибутків через зниження цін на сировинні товари й маржу нафтопереробки.

«Наші базові показники були стійкими з хорошим надходженням готівки — протягом періоду значної рентабельності й нижчої маржі в нашому нафтопереробному бізнесі», — сказав у заяві головний виконавчий директор Бернард Луні.

Базовий прибуток від вартості заміщення BP, його визначення чистого прибутку, не виправдав очікувань у $3,5 млрд в опитуванні аналітиків, наданому компанією.

Він знизився з $8,5 млрд роком раніше та з $5 млрд у першому кварталі.

BP збільшила свої дивіденди на 10%, до 7,27 центів на акцію, що стало четвертим підвищенням з миті скорочення вдвічі через пандемію коронавірусу три роки тому. Протягом наступних трьох місяців він викупить свої акції на $1,5 млрд. 

У BP заявили, що гірші результати відображають значне зниження маржі нафтопереробки, вищий рівень технічного обслуговування й слабкі торгові результати порівняно з попереднім кварталом.

З його слів, результати торгівлі газом були «винятковими», але нижчими, ніж у першому кварталі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти