У початок

Міністри фінансів G7 обговорять запровадження граничної ціни на російську нафту – Кірбі

Міністри фінансів країн «Великої сімки» (G7) 2 вересня обговорять можливість встановлення граничної ціни на російську нафту.

Як пише Bloomberg, про це заявив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає «Інтерфакс-Україна».

«Міністри фінансів G7 у п'ятницю, 2 вересня, обговорять тему верхньої межі цін на російську нафту», – зазначив він.

У березні США заборонили імпорт нафти з рф, на початку червня ЄС затвердив шостий пакет санкцій, який передбачав заборону імпорту нафти і деяких нафтопродуктів із росії. Водночас відмова від нафти триватиме в ЄС близько півроку, а від нафтопродуктів – до восьми місяців.

У червні лідери країн G7 домовилися про запровадження у майбутньому ліміту цін на нафту, що імпортується з рф. За даними видання Politico, США пропонували досягти ліміту цін на російську нафту, вивівши з-під дії санкцій у сфері страхування вантажоперевезень лише ті країни, які погодяться купувати паливо за встановленою ціною.

Газета Financial Times повідомляла, що адміністрація президента США Джо Байдена активізувала перемовини з великими імпортерами нафти, щоб залучити їх до участі в ініціативі, яка має обмежити вартість продажу нафти росією.

За словами джерел FT в офіційних колах США, Вашингтон веде перемовини з Китаєм, Індією й низкою інших країн, які купували російську нафту з дисконтом до ринкової ціни після відмови від її закупівель багатьма європейськими покупцями через повномасштабну війну, розв'язану росією в Україні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти