У початок

Ціни на нафту завершили серпень зниженням і продовжують падати

Ціни на нафту завершили серпень зниженням і продовжують опускатися в перший день вересня.

За підсумками минулого місяця сорт Brent подешевшав на 12,3%, до $95,2 за барель, WTI – на 9,2%, причому негативну динаміку відзначено за підсумками третього місяця поспіль, що є найтривалішим подібним періодом з першої половини 2020 року.

Вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 за київським часом у четвер склала $95,18 за барель, що на $0,46 (0,48) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ці контракти здешевшали на $2,2 (2,3%), до $95,64 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) склала на цей час $89,08 за барель, що на $0,47 (0,52%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. На час закриття ринку напередодні вартість цих контрактів зменшилася на $2,09 (2,3%), до $89,55 за барель.

На ринок тисне занепокоєння спадом у світовій економіці на тлі посилення грошово-кредитної політики найбільшими світовими Центробанками, а також коронавірусних обмежень, що діють у Китаї, зазначає агентство Bloomberg.

«Побоювання щодо стану економіки – це ключова причина падіння нафтового ринку», – каже аналітик з енергетичних ринків WTRG Economics Джеймс Вільямс, слова якого наводить Market Watch.

«ОПЕК висловлює побоювання щодо перспектив попиту, і часом представники картелю порушують питання зниження квот. Можливість рецесії зараз посідає важливе місце у міркуваннях ОПЕК», – зазначає експерт.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти