У початок

Міністр оборони США розкритикував удари України по російських НПЗ

Міністр оборони США Ллойд Остін розкритикував українські удари по нафтопереробних заводах (НПЗ) у росії, поставивши під сумнів їхній вплив на перебіг війни.

Як пише Bloomberg, про це він заявив під час засідання профільного комітету Сенату Конгресу США, передає «Європейська правда».

Водночас, як вважає Остін, удари по нафтопереробній галузі у росії можуть негативно вплинути на доступність енергоресурсів у світі.

«Ці удари можуть мати вплив на глобальну ситуацію з енергоресурсами… Для України краще зосередитися на тактичних і оперативних цілях, які можуть безпосередньо вплинути на хід бойових дій», – наголосив голова Пентагону.

На слова Остіна одразу відреагував сенатор Том Коттон, заявивши, що в адміністрації Байдена стримують Україну від ефективних дій з політичних міркувань.

«Мені це виглядає так, що адміністрація Байдена не хоче зростання цін на газ у рік президентських виборів», – зазначив він.

Як повідомляв enkorr, обсяги виробництва автомобільного бензину на російських НПЗ у березні скоротилися на 2,6%, до 3,54 млн тонн. Без урахування календарного чинника добовий випуск високооктанового палива порівняно з лютим упав на 9%, до 114 тис. тонн, це мінімальний показник із жовтня 2023 року.

Зменшення виробництва бензину в росії стало наслідком атак українських БпЛА на установки первинної переробки нафти, а також планових і позапланових зупинок блоків вторинної переробки через технічну несправність.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти