У початок

Споживання бензину в Індії за десять років зросло більш ніж удвічі

Індія зараз споживає більш ніж удвічі більше бензину, ніж 10 років тому, споживання дизельного пального за цей період зросло приблизно на третину, а загальний попит на нафту подвоївся. Про це повідомило Міністерство нафти та природного газу країни.

За даними міністерства, у період з 2013-2014 по 2023-2024 роки річне споживання бензину збільшилось на 117%, дизельного пального — на 31%, авіаційного турбінного палива — на 50% й скрапленого нафтового газу на 82%. При цьому споживання гасу за цей період впало на 93%, оскільки урядова кампанія з екологічно чистого приготування їжі збільшила доступ до скрапленого газу.

«Дані показують, що викопне паливо продовжує мати попит, попри політику, спрямовану на розвиток електромобілів і відновлюваних джерел енергії. Судячи з траєкторії показників попиту, здається, що нафта продовжуватиме мати попит протягом деякого часу, і пік попиту на нафту в Індії навряд чи відбудеться раніше 2040 року», — зазначив генеральний директор Ratnagiri Refinery & Petrochemicals Ltd Мукеш Сурана в коментарі виданню Economic Times.

Споживання бензину в Індії також зросло шляхом збільшення попиту на бензинові автомобілі, зростання кількості людей, які купують автомобілі після ковіду, й збільшення числа представників середнього класу.

«З іншого боку, на попит на дизельне пальне, що становить близько 38% від загального споживання нафти в Індії, вплинуло покращення енергопостачання, яке знизило попит на резервні дизельні генератори... Саме розширення виробничих секторів стимулюватиме промисловий попит на дизельне пальне», — вважає Суран.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти