У початок

Orlen збільшив обсяги імпорту природного газу з Норвегії на третину

Orlen Group збільшила більш ніж на 30% обсяги газу, що транспортується у Польщу з власного видобутку в Норвегії, повідомили в компанії. Це дозволить отримувати додатковий 1 млрд куб. м газу.

Газ із норвезьких родовищ, які експлуатує PGNiG Upstream Norway, уже заповнює приблизно половину всієї потужності газопроводу Baltic Pipe, зарезервованої Orlen, наголошується в повідомленні. Orlen підкреслює, що збільшення обсягів власного газу, що відправляється у Польщу, є результатом поглинання KUFPEC Norway і переспрямування всього видобутку газу в країну з 1 квітня.

«Норвезький континентальний шельф – для нас ключовий ринок з погляду отримання газу, потрібного для нормального функціонування і розвитку національної економіки та задоволення потреб наших клієнтів. Ми ефективно прагнемо забезпечити, щоб якомога більше сировини, що потрапляє у Польщу з Норвегії, надходило з нашого власного видобутку, прикладом чого є придбання KUFPEC Norway, що дозволило нам збільшити кількість газу, який видобувається компанією на норвезькому заводі. Континентальний шельф на понад мільярд кубічних метрів на рік. З 1 квітня цього року весь додатковий газ буде спрямовано в країну, зміцнюючи енергетичну безпеку отримувачів і водночас дозволяючи групі додатково оптимізувати витрати на придбання сировини», — сказав Вітольд Літерацький, в.о. президента правління Orlen.

У компанії наголошують, що в результаті купівлі KUFPEC Norway PGNiG Upstream Norway від Orlen Group (PUN) отримала контроль над частками у 5-ти видобувних родовищах: Gina Krog, Sleipner Vest, Sleipner Ost, Gungne і Utgard. PUN уже був акціонером усіх цих родовищ, що призвело до додаткової операційної й фінансової синергії.

«Що стосується видобутку газу, то придбання KUFPEC Norway дало змогу збільшити обсяг сировини, яку видобуває Orlen Group у Норвегії, на 1 млрд куб. м – до 4 млрд куб. м щорічно. Це важливий крок до досягнення стратегічної мети компанії, яка полягає у видобутку понад 6 млрд кубометрів газу на норвезькому континентальному шельфі на рік на 2030 рік», – зазначено у повідомленні.

Видобуту сировину відправляють у Польщу через газопровід Baltic Pipe, у якому Orlen Group зарезервувала потужності, що дозволяють транспортувати трохи більше за 8 млрд кубометрів газу на рік. Спрямування додаткових обсягів, отриманих у результаті придбання KUFPEC Norway, до Baltic Pipe означає, що в середньому щорічно видобуток PGNiG Upstream Norway може становити приблизно половину газу, імпортованого Orlen з Норвегії, використовуючи максимальну зарезервовану потужність Baltic Pipe.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти