У початок

Мільярди інвестицій і чотири з половиною року часу — план подвоєння видобутку вуглеводнів «Укрнафти»

Віце-президент із питань корпоративної стратегії та розвитку ПАТ «Укрнафта» Денис Кудін заявив про необхідність нарощування видобутку нафти удвічі до 2027 року. Про це топменеджер розповів на конференції Petroleum Ukraine 2023, передає кореспондент enkorr.

«Україна має досягнути самозабезпечення нафтою, це питання націальної безпеки. Наявні в Україні поклади це цілком дозволять, потрібні лише капітальні інвестиції й наполеглива праця», — зазначив він.

«Наша базова задача — розвернути негативний тренд падіння щорічного видобутку, що спостерігався багато років поспіль. А з наступного року перейти до активного нарощування видобутку. Цю задачу вже реалізує команда менеджерів на чолі з очільником підприємства Сергієм Корецьким», — каже Кудін, наголосивши, що для цього потрібні три складові: капітал, інженерний досвід і сучасні технології.

«Сьогодні ми запрошуємо добувні компанії з усього світу долучитися до спільної розробки нафтових родовищ в Україні», — зазначив представник найбільшої нафтової компанії країни.

У свою чергу модератор конференції Сергій Куюн зазначив, що після війни Україна стане одним із найбільш цікавих місць у Європі для розвитку енергетичних проєктів, зокрема у видобутку нафти й нафтопереробці.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти