У початок

Мережа АЗС сплатила штраф за завищені ціни — Держпродспоживслужба

Мережа АЗС добровільно оплатила штраф за завищення цін на пальне після звернення ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області до суду. Про це повідомляє Держпродспоживслужба на своєму сайті.  

Як зазначається у повідомленні, відділ правового забезпечення ГУ служби подав позов до суб’єкта господарювання – відомої мережі АЗС, зареєстрованої в Івано-Франківську, про стягнення штрафу й вилучення в державний бюджет необґрунтовано отриманої виручки внаслідок порушення державної дисципліни цін на пальне.

Встановлено, повідомляє позивач, що «АЗС застосувала у своїй господарській діяльності завищені роздрібні ціни під час реалізації «брендового преміального» пального, порушуючи вимоги т.зв. «карантинної» постанови уряду від 09.12.2020 р. №1236.

«Ціни було сформовано з перевищенням 5% доплати до обсягу роздрібних цін на відповідні види палива, які визначено згідно з урахуванням граничних надбавок до середніх вартостей 1 літра бензинів автомобільних та 1 літра дизельного пального, встановлених Мінекономіки. Внаслідок цього АЗС одержано необґрунтовану виручку», – йдеться у повідомленні.

Тож за порушення державної дисципліни цін на пальне АЗС було оштрафовано, проте представники АЗС відмовилися сплачувати штраф у 15-денний термін з моменту отримання рішення про нього. Однак уже під час судового провадження у справі в Івано-Франківському окружному адміністративному суді надали до суду платіжне доручення щодо добровільної оплати штрафних санкцій до державного бюджету в повному обсязі, погодившись із позовними вимогами Держпродспоживслужби й правомірністю застосування штрафних санкцій.

Як повідомляв enkorr раніше, АЗС на Харківщині оштрафували на 2,7 млн грн за недопуск фахівців Держпродспоживслужби до перевірки.

Нагадаємо, що на автозаправні станції, розташовані на Київщині, та їх керівників за порушення дисципліни цін під час роздрібної реалізації пального за минулий рік сукупно накладено 23 652 900 грн штрафних санкцій, з яких було сплачено 976,764 тис. грн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти