У початок

Chevron відновила з Алжиром перемовини про співпрацю

Американська нафтогазова компанія Chevron Corp – друга на Заході за розміром ринкової капіталізації – відновила перемовини з Алжиром про інвестиції в обмін на угоду щодо розвідки енергоресурсів у країні, пише The Wall Street Journal, посилаючись на обізнані джерела.

При цьому WSJ зазначає, що Алжир має більші запаси сланцевого газу, ніж США, — 707 трлн кубічних футів. Щоб замістити російські постачання, компанія також провадить перемовини з Іраком.

2020 року, нагадує газета, Chevron підписала меморандум про співпрацю з алжирською держкомпанією Sonatrach, але взаємодія розвивалася повільно.

За останні два місяці, за даними джерел WSJ, США спрямували до Алжиру кількох представників, деякі з них зустрілися з алжирськими чиновниками. Крім того, компанія найняла консультантів для оцінки запасів сланцевого і несланцевого газу в Алжирі, повідомили співрозмовники газети.

За даними Управління енергетичної інформації США (EIA), Алжир посідає третє місце у світі за обсягом сланцевих ресурсів, що вилучаються, – 707 трлн кубічних футів. Це менше, ніж у Китаї й Аргентині, але більше, ніж у США – 623 трлн кубічних футів. Освоєння цих ресурсів, зазначає WSJ, важливе для Chevron у рамках заміщення частки російського газу в європейському споживанні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти