У початок

Лютневий імпорт СПГ у Китай зріс до найвищого для цього місяця рівня

Імпорт скрапленого природного газу Китаєм у лютому підскочив до найвищого рівня за цей місяць, оскільки падіння спотових цін стимулювало додаткові закупівлі палива.

Відповідно до даних відстеження руху суден, зібраних Bloomberg, постачання зросли до понад 5,5 млн тонн, що на 15% більше, ніж роком раніше. Це перший випадок, коли місячний імпорт Китаю побив рекорд з 2021 року, до того, як глобальна енергетична криза спричинила різке зростання цін і блокування через віруси знизило попит.

Спотові ціни на охолоджене паливо різко впали цієї зими частково через м’яку погоду й великі запаси в Азії і Європі в поєднанні з достатньою пропозицією.

СПГ стає все більш конкурентоспроможним порівняно з місцевим газом і нафтопродуктами в Китаї. Подібним чином китайські фірми менш охоче перепродують постачання за кордоном, оскільки потенційні прибутки погіршуються.

Згідно з даними China National Petroleum Corp., найбільшого виробника енергії в країні, 2024 року імпорт СПГ у Китай зросте на 8,1% порівняно з минулим роком. 

«Ціна залишається ключем до того, наскільки споживачі, які перебувають на нижній течії, можуть використовувати газ», — сказав Дуань Чжаофан, керівник газового відділу Дослідницького інституту економіки та технологій CNPC, під час конференції в середу, 28 лютого. Падіння цін на СПГ підвищило конкурентоспроможність газу порівняно з дизелем, сказав Дуань.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти