У початок

Литва й Іспанія виступають за введення ЄС ембарго на російські нафту й газ

Санкції проти росії, пов'язані з ембарго на нафту й газ, має бути введено негайно.Таку заяву зробили міністри закордонних справ Литви й Іспанії Габріелюс Ландсбергіс і Хосе Мануель Альбарес, передає «Інтерфакс-Україна».

«Необхідність введення ембарго на російські нафту і газ обговорюється вже кілька тижнів. Тут, на нашу думку, позиції Литви й Іспанії збігаються – це потрібно робити негайно», – наголосив Ландсбергіс на спільній з Альбаресом прес-конференції у Вільнюсі.

«Ми обидва згодні з тим, що ми маємо зберігати тиск на росію, введені міжнародною громадськістю санкції вже впливають на російську економіку», – додав глава МЗС Іспанії.

Відповідаючи на запитання, чи вірить він у те, що найближчим часом Євросоюз прийме пакет санкцій щодо російської нафти, Альбарес сказав, що його країна має намір підтримати це.

«Звичайно, ми підтримаємо, як і досі підтримували новий пакет санкцій, адже ми хочемо зробити все можливе, щоб скоротити воєнний тиск росії в цій несправедливій війні в Україні. Але ми також розуміємо, що не всі держави вразливі рівною мірою, не в усіх рівні зв'язки з росією, і ми також дуже хочемо зберегти єдність у Євросоюзі», – сказав він.

Зі слів глави МЗС Литви, під час зустрічі з іспанським колегою основну увагу було приділено двом питанням: допомозі Україні й необхідності зміцнення безпеки регіону і НАТО загалом.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти