У початок

«Латвійська суміш»: Shell, попри публічну заяву про відмову, продовжує купувати російські нафтопродукти

Компанія Shell, не бажаючи потрапити під європейські обмеження на ввезення товарів російського походження, у латвійському порту Вентспілс змішує російське дизпаливо з нафтопродуктами з інших джерел у потрібній пропорції, стверджує Bloomberg.

Зазначається, що в компанії вважають, що якщо у складі «бочки» нафти лише 49,99% надходить з росії, а решта 50,01% – з іншого місця, нафтовий вантаж технічно не має російського походження.

Цей маневр лежить в основі зростаючого непрозорого ринку змішаного російського дизельного пального й інших продуктів нафтопереробки, одного з багатьох, які використовують нафтові компанії і торговці сировинними ресурсами, щоб забезпечити надходження російської енергії в Європу, водночас задовольнивши громадську думку, яка вимагає покласти край субсидуванню військової машини путіна.

Інвестори люблять Fast-Fashion Shein — принаймні зараз. Оскільки Європа перестала застосовувати будь-які обмеження чи санкції до купівлі російської нафти, газу чи вугілля, продаж нової суміші є цілком законним. Якби Shell та інші повністю дотримувались європейських правил, вони могли б купувати вантажі на 100% російського походження.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти