У початок

Потрібно запровадити повне енергетичне ембарго – Зеленський

Під час свого нічного звернення президент України Володимир Зеленський запевнив, що потрібно запровадити повне енергетичне ембарго на російські нафту й газ, через які вона може шантажувати інші країни. Про це повідомляє УНН.

«Говорили із представниками Євросоюзу про подальші кроки для того, щоб примусити росію до миру. Зазначив, що наявних санкцій недостатньо. Потрібно ще посилити тиск на росію», – заявив Володимир Зеленський.

Президент переконаний, що потрібно запровадити повне енергетичне ембарго – на нафту, на газ. Саме енергетичний експорт забезпечує левову частку прибутків росії й дає змогу керівництву рф вірити у свою безкарність. Дає змогу сподіватися, що світ проігнорує воєнні злочини російської армії.

«Ми цього не допустимо. Не допустять всі у світі, хто має сміливість, як українці, протистояти тиранії», – впевнений президент.

Він також підкреслив, що потрібно також повністю відключити від глобальної фінансової системи російські банки. «Не окремі з них, а всі, всю банківську систему росії. Не може бути такого, що найбільша загроза глобальній безпеці знаходить шляхи до глобального багатства», – зазначив він.

У цьому контексті глава держави оцінив і новий пакет санкцій проти росії, про який оголошено.

«Вважаю неправильною ту м'якість, із якою дехто на Заході досі ставиться до російської держави. Ми знаємо, хто постійно намагається пом'якшити санкційні пропозиції. І ми зробимо все, щоб нарешті у Європі зрозуміли: у будь-якому разі доведеться запроваджувати проти росії справді принципові й справді сильні санкції.

А не якесь часткове обмеження російського енергетичного експорту. Не якесь часткове обмеження російського мореплавства. Ми знаємо всіх, хто затягує рішення. Але впевнений, що й ці політики і ці країни змінять свою позицію під тиском усього того, що росія робить проти українців і проти свободи у Європі», – додав Володимир Зеленський.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти