У початок

Кубраков очікує наповнення ринку бензином за півтора-два місяці

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков констатує покращення ситуації з наповненням ринків скрапленого газу й дизельного пального в Україні. Про це він заявив в інтерв’ю інформаційній агенції «РБК-Україна».

«Зараз ситуація на ринку дизельного пального і скрапленого газу заспокоїлася. Щодо бензину, я вважаю, що ще потрібно півтора або два місяці, поки ринок насититься і сформує запас», — заявив він він.

Разом із тим міністр зауважив, що «глобально попит (на пальне — ред.) не впав, люди повернулися в країну, посівна була, зараз збір врожаю».

Як повідомляв enkorr, із початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну кількість юридичних осіб, які декларують ввезення дизельного пального, зросла майже у чотири рази – з 67-ми до 261 компанії.

На думку директора «А-95» Сергія Куюна, така активізація імпортерів призвела до злету імпорту дизпального, внаслідок чого почали знижуватися ціни.

«По бензинах також є зростання, та через брак обсягів у Європі й проблеми з логістикою вийти на потрібні обсяги поки що не вдається», — зазначив він.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти