У початок

Казахстан знову запровадив тимчасове держрегулювання цін на пальне

Казахстан із 14 липня знову запровадив на 180 днів державне регулювання цін на бензин і дизпальне, виключивши бензин марки Аі-95, повідомила прес-служба Міністерства енергетики республіки.

У відомстві пояснили, що при виробництві бензину Аі-95 і вище потрібні більші витрати дорогих імпортних присадок і високооктанових компонентів, а ціни на імпортні присадки корелюють із цінами на нафту й обмінними курсами.

За даними міністерства, ціни на бензин марки Аі-92 й Аі-93 у Кустанайській і Північно-Казахстанській областях становитимуть 187 тенге за літр через витрати на логістику, а в решті регіонів країни збережуться на колишньому рівні – 182 тенге за 1 літр.

Ціни на дизельне пальне залишаться на рівні 230 тенге і 260 тенге за літр залежно від регіону. Зокрема, у Нур-Султані, Алма-Аті, Чимкенті ціна складає 230 тенге за літр.

Нагадаємо, у січні 2022 року уряд Казахстану запровадив держрегулювання цін на бензин, дизпальне і скраплений газ на 180 днів за дорученням президента для стабілізації соціально-економічної ситуації в країні після заворушень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти