У початок

Казахстан заборонить транзит нафтопродуктів через «таманьнєфтєгаз»

Казахстанські залізниці заборонять перевезення нафтопродуктів до російського чорноморського порту «тамань» із 8 травня, повідомляють російські ЗМІ.

Причини заборони не було розкрито в документі, розісланому відправникам вантажу. Але джерела на ринку повідомляють, що припинення транзитних операцій зумовлено браком вільних резервуарів для зберігання нафтопродуктів.

Зі слів трейдерів, термінал поки що продовжує перевалювати нафтопродукти й скраплений газ.

російські залізниці також обмежили залізничні постачання в тамань із середи цього тижня до подальшого повідомлення після того, як російські чиновники повідомили, що склад палива спалахнув поряд із мостом, що з'єднує росію з окупованим Кримом.

таманський нафтоперевалочний вузол, розташований через Керченську протоку від Криму, в гирлі Азовського й Чорного морів, здатний перевалювати 20 млн тонн сирої нафти, нафтопродуктів і скрапленого газу на рік.

2022 року він перевалив 7,3 млн тонн нафтопродуктів з росії, Казахстану й Киргизстану.

Порт «тамань» збільшив експорт нафтопродуктів у першому кварталі на 15%, порівняно з аналогічним періодом 2022 року, до 2,775 млн тонн, за даними портових джерел.

Торік експорт Казахстану через тамань досяг понад 1 млн тонн мазуту, близько 230 тис. тонн СВГ і близько 74 тис. тонн вакуумного газойлю.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти