У початок

Казахстан підтвердив, що росія заблокувала йому експорт нафти в Європу

Казахстан не зможе переспрямувати альтернативними маршрутами весь обсяг нафти, який транспортувався в країни Європи через потужності Каспійського трубопровідного консорціуму (КТК), про зупинку якого нібито через аварію росія заявила напередодні. Про це пише Інтерфакс з посиланням на повідомлення міністра енергетики республіки Болата Акчулакова.

«Через КТК торік відвантажувалося 53-54 млн тонн нафти, переспрямувати такий величезний обсяг нафти досить складно, однак у нас є альтернативи, до речі, але не весь обсяг можна буде переспрямувати. Аби перерозподілити його повністю, потрібен час», – зазначив казахстанський міністр.

За його словами, частково обсяг нафти буде переспрямовано через порт «Актау», однак налагодження нових маршрутів для великих об’ємів нафти потребує часу.

З огляду на це Акчулаков висловив сподівання, що роботу нафтопроводу КТК відновлять протягом місяця.

Як повідомлялося, раніше міненерго рф повідомило про несподівану критичну аварію на морському терміналі Каспійського трубопровідного консорціуму (КТК) у Новоросійську, який забезпечує постачання на експорт нафти з Казахстану, передусім у країни ЄС, які відмовляються купувати російську нафту.

У середу, 23 березня, термінал зупинив експорт казахстанської нафти в Європу обсягом близько 1 млн барелів на добу (б/д), тоді як увесь російський експорт нафти становить близько 8 млн б/д.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти