У початок

Маємо посилити три напрями протидії росії в енергетичному секторі – Галущенко

Міністр енергетики України Герман Галущенко закликав Захід зосередитися на трьох напрямках протидії росії в енергетичній сфері. Про це він сказав під час виступу на міністерському засіданні Міжнародного енергетичного агентства (IEA Ministerial Meeting), що відбулося сьогодні, 24 березня, в Парижі, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики України.

Герман Галущенко наголосив, що першим напрямом протидії російській агресії має стати питання відновлення безпеки ядерних об'єктів. Міністр енергетики України закликав колег докласти максимум зусиль, щоб змусити росію вивести своїх найманців із Запорізької й  Чорнобильської АЕС.

«Міжнародна спільнота також повинна припинити фінансування російської війни проти західних суспільств і цінностей, додав очільник Міненерго. Захід має обмежити залежність від російської нафти, газу та вугілля, а також заборонити розвиток російської газової інфраструктури», – йдеться у повідомленні.

За словами міністра, необхідно запровадити санкції, такі як нафтове ембарго або заборона а російські продукти із вмістом CO2, щоб кроки, які ми робимо, сприяли досягненню цілей Європейського зеленого курсу і декарбонізації.

«По-третє, надзвичайно важливо стабілізувати енергетичні ринки. У нас під рукою є різні інструменти: відкривати енергетивні ринки іншим трейдерам, допомагати ринку перебудовуватися, вводити додаткові податки на енергетичні надприбутки, відкривати запаси нафти. У свою чергу, Україна готова зробити свій внесок, запропонувавши наші підземні сховища газу й надлишок виробництва електроенергії для стабілізації цін», – зазначив Г.Галущенко.

Міністр енергетики наголосив, що «зелена трансформація, енергоефективність, декарбонізація наших економік є одними з ключових інструментів, які можуть гарантувати, що війна проти України стане останньою на цьому континенті». Він зазначив, що у минулому ми робили багато нездійсненних речей, і висловив упевненість, що спільними зусиллями цього вдасться досягти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти