У початок

Нафта прискорила зниження, ціна на Brent опустилася нижче за $120 за барель

Нафта еталонних марок дешевшає в четвер, інвестори стежать за перемовинами США і Євросоюзу, що стосуються скорочення залежності Європи від російських енергоресурсів.

Травневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 18:28 знизилися в ціні на $2,36 (1,94%) – до $119,24 за барель. Вартість ф'ючерсу на WTI на травень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $1,88 (1,64%), до $113,05 за барель.

Президент США Джо Байден вирушив у Європу, де взяв участь у саміті НАТО. Після цього Білий дім оголосив про нові санкції щодо юридичних і фізичних осіб у рф. Пізніше Байден проведе зустріч із лідерами країн G7 і виступить у Європейській раді.

США вже відмовилися від імпорту російської нафти, Великобританія пообіцяла зробити те саме до кінця року. Однак у Європі думки розділилися, оскільки багато країн побоюються подальшого стрибка цін на енергоносії.

«Багато країн Євросоюзу... демонструють небажання накладати санкції на такі необхідні російські енергоресурси, — зазначив аналітик Schneider Electric Брайан Штайнкамп. — Тим часом найбільші НПЗ Японії цього тижня пообіцяли долучитися до загальносвітових зусиль щодо відмови від нафтових угод із росією».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти