У початок

Націоналізація «дочки» «газпрому» обійдеться Британії в 4 млрд фунтів

Націоналізація «дочки» «газпрому», компанії Gazprom Marketing & Trading Retail (відома як Gazprom Energy), обійдеться Великій Британії приблизно в 4 млрд фунтів стерлінгів. Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на агентство Bloomberg.

«Платники податків Британії можуть зіткнутися з витратами в мільярди фунтів стерлінгів, якщо уряд у кінцевому підсумку націоналізує підрозділ ПАТ «газпром», який постачає приблизно п’яту частину комерційного газу в країну», – зазначає агентство з посиланням на інформовані джерела на умовах анонімності, оскільки інформація є конфіденційною.

За словами джерел, у разі націоналізації компанії уряду, можливо, доведеться запровадити в ній спеціальний режим управління, що змусить його купувати газ і електроенергію для клієнтів за поточними високими цінами, оскільки хеджування підрозділу належить його материнській компанії і не буде передано.

«Одне з ключових питань полягає в тому, що хеджування передається або дотримується для того, щоб підприємства, які підтримують ланцюжок постачань у Британію, не зазнавали сильного цінового шоку», – розповів голова Групи енергоємних користувачів Річард Ліз.

Bloomberg зазначає, що «дочка» «газпрому» постачає на ринок країни приблизно п'яту частину газу, забезпечуючи ним дві третини великих споживачів, включаючи виробників паперу, сталі й добрив. 

У зв'язку з перспективою припинення її діяльності споживачі звернулись до адміністрації прем’єр-міністра Бориса Джонсона з проханням скласти плани дій у разі надзвичайних ситуацій. 

Gazprom Energy заявила, що не знає про жодні рішення щодо передачі її під контроль уряду, і що через свою материнську компанію вона може «забезпечити весь газ і електроенергію, що необхідні для потреб своїх клієнтів на договірних умовах».

Як повідомлялось раніше, британські держоргани намагаються розірвати зв'язки з компанією Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd., яка постачає понад 20% промислового і комерційного газу в країні.

Уряд Великої Британії готується тимчасово націоналізувати компанію Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd, яка займається роздрібною торгівлею газом у Сполученому Королівстві.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти