У початок

Кабмін передав «Укрнафтобуріння» в управління «Укрнафті»

Кабінет міністрів доручив передати арештовану компанію «Укрнафтобуріння» Ігоря Коломойського з партнерами в управління «Укрнафті». Відповідне розпорядження №454-р від 23 травня оприлюднено на офіційному урядовому порталі

«Погодитися з пропозицією Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, і Міністерства оборони щодо передачі в управління публічному акціонерному товариству «Укрнафта» активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, згідно з переліком, що додається до оригіналу», – йдеться у документі.

Згідно з документом, рішення ухвалене «з метою запобігання ризику виникнення надзвичайних ситуацій або збоїв у постачанні природного газу».

Переліку активів на сайті уряду не оприлюднено. Однак відомо, що йдеться про активи ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» та інших компаній, що розробляли Сахалінське родовище (ТОВ «Сіріус-1», ТОВ «Сахалінське» та ТОВ «Іст Юроуп Петролеум»).

Кабмін передав ці компанії в управління «Укрнафти» за спрощеною процедурою, яку застосовують, зокрема якщо є ризик збою або переривання постачання природного газу.

Як повідомлялося, раніше суд арештував і передав в управління АРМА корпоративні права чотирьох підприємств: ПрАТ «Укрнафтобуріння»; ТОВ «Сахалінське»; ТОВ «Сіріус-1»; ТОВ «Іст Юроуп Петролеум». Вони пов’язані з Ігорем Коломойським, Павлом Фуксом і Віталієм Хомутинником.

Арешт накладено в межах розслідування кримінального провадження щодо промислової розробки найбільшого в Україні розвіданого Сахалінського родовища газу, що на Харківщині.

Нагадаємо, на початку листопада 2022 року влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів Верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємства, серед яких — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти