У початок

Кабмін на рік відтермінував набуття чинності техрегламентом на СВГ (оновлено)

Також є російською мовою

Кабінет міністрів на засіданні в середу відтермінував до 5 листопада 2022 року набуття технічним регламентом щодо вимог до скрапленого газу для автомобільного транспорту, комунально-побутового споживання та промислових цілей, затвердженим постановою КМУ від 29 липня 2020 року №667, чинності.

«Метою ухвалення проєкту постанови є забезпечення безперебійних постачань (введення в обіг і надання на ринок) скрапленого газу суб'єктами господарювання, які здійснюють імпорт і виробництво скрапленого газу», – йдеться у пояснювальній записці до проєкту відповідної урядової постанови, підготовленої Міністерством енергетики.

Як пояснили в Міненерго, документ передбачає запровадження нового терміну щодо серійного виробництва скрапленого газу, а також уточнення термінів і визначень, що дасть змогу уникнути різних тлумачень положень технічного регламенту. «У разі ухвалення постанови буде забезпечено безперебійні постачання споживачам скрапленого газу й брак цінових коливань», – стверджують у міністерстві.

Крім того, як вважають у Міненерго, ухвалення документа дозволить знизити ризики зупинення господарської діяльності компаній, які виробляють і постачають скраплений газ в Україну.

Як відомо, технічний регламент на скраплений газ, який було прийнято постановою КМУ № 667 від 29.07.2020 р., спочатку мав запрацювати у лютому цього року, але набуття ним чинності було відстрочено спочатку до 5 травня, а потім і до 5 листопада.

Як раніше писав enkorr, на онлайн-засіданні учасників ринку та асоціацій з доопрацювання тексту ТР, що відбулося 19 жовтня 2021 р. під кураторством Міненерго, ухвалили рішення про потребу вчасного набуття чинності ТР, тобто із 5 листопада цього року. При цьому планували зробити це у тестовому режимі, відмінність якого — робота в умовах регламенту, але без штрафів за порушення його норм. Такий режим мав тривати три місяці – до 5 лютого 2022 р..

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти