У початок

Інститут споживчих експертиз виграв суд у «БРСМ»

Також є російською мовою

Господарський суд м. Києва повністю відмовив у задоволенні позову мережі «БРСМ-Нафта» (ТОВ «Євро Смарт Пауер») до Всеукраїнської громадської організації (ВГО) «Інститут споживчих експертиз» (ІСЕ), де перша вимагала спростувати інформацію про невідповідність стандартам якості палива, оприлюднену інститутом з урахуванням його досліджень. Про це enkorr повідомили в ІСЕ.

«Суд став на захист прав споживачів щодо змоги отримувати незалежну інформацію про якість пального, яке вони купують на АЗС. Це дуже хороша новина для нас як громадського об'єднання і погана для продавців фальсифікату й «бодяги», оскільки їм більше не вдасться «порішати» питання у судах», – заявив директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець.

«БРСМ-Нафта» звернулася до суду з позовом, у якому вимагала спростувати інформацію про невідповідність стандартам якості пального, яку оприлюднив інститут на основі проведених досліджень. ТОВ «Євро Смарт Пауер» звинувачувало ІСЕ в тому, що проби бензину було відібрано з порушенням ДСТУ, отже, невідомо, чий бензин було досліджено у лабораторії, й отримані результати не можна пов'язувати з продукцією, що реалізується під брендом «БРСМ-Нафта».

За словами Ю. Чорнобривця, Інститут споживчих експертиз продовжить свою роботу з дослідження якості пального на українському ринку, яка тим більше актуальна зараз, коли ціна на паливо суттєво зросла.

Також він повідомив, що ІСЕ готує позов у ​​відповідь до мережі АЗС «БРСМ-Нафта» щодо наявності стікерів на колонках цієї мережі про моніторинг якості пального. «Після проведених досліджень ми вимагали, щоб вони цю інформацію зняли, але це не зроблено досі, що вводить в оману автовласників», – зазначив директор ІСЕ.

Як повідомляв enkorr, навесні й улітку минулого року Інститут споживчих експертиз провів масштабні дослідження бензину А-92, А-95 і дизпального на АЗС. За результатами лабораторних досліджень було виявлено масові відхилення від встановлених параметрів у мережах SunOil, Мotto, «БРСМ», «Брент Ойл» і «Ас Ойл». У бензинах «БРСМ» і SunOil було виявлено аміни – токсичну речовину, заборонену до використання у паливах не лише в Україні, а й у Європі та США. В результаті інститут був змушений заявити про припинення програм маркетингової підтримки вказаних мереж.

Нагадаємо, торік у жовтні Голосіївський районний суд повністю відмовив у задоволенні позовних вимог ТОВ «БРСМ-Нафта» і ТОВ «Євро Смарт Пауер», які судилися з журналістами Bihus.Info через розслідування тіньового фінансування партії Шарія.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти