У початок

Імпорт скрапленого газу в травні залишився на рівні 120 тис. т

Також є російською мовою

Постачання скрапленого газу за 30 днів травня склали 119 тис. т, що відповідає обсягам аналогічного періоду квітня. Про це повідомили в Консалтинговій групі «А-95».

Імпорт СВГ з Росії скоротився на 29% і склав 28 тис. т. «Лукойл» за звітний період постачив 8,5 тис. т скрапленого газу. За словами трейдерів, ще близько 2,5 тис. т травневого ресурсу ще в дорозі. У червні планується вихід Пермського НПЗ на регулярні 15-17 тис. т ресурсу для українського ринку.

Спотові постачання з РФ збільшилися в травні на 8 тис. т відносно квітня і склали 19,5 тис. т.

Імпорт казахстанського ресурсу збільшився на 5% і склав 46,5 тис. т. ТШО збільшив відвантаження до 41 тис. т (зокрема 10 тис. т морем). «Жаікмунай» наростив постачання втричі, до 5,2 тис. т СВГ.

Імпорт з Білорусі зріс на 19%. «Білоруснафта» збільшила відвантаження практично вдвічі порівняно з квітнем, до 12,6 тис. т. Це вдвічі більше початкового плану на травень. «У середині квітня була неясною ситуація із завантаженням Білоруського ГПЗ сировиною. Планувалося виробити не більше 6 тис. т, однак за фактом вивантажили не тільки «терми», а й кілька тисяч «спотів», – каже один із власників річного контракту «Білоруснафти».

Постачання СВГ через західний кордон склали 20 тис. т, показавши збільшення на 50%. Основним джерелом залишається Польща, постачання якої збільшилися на 56% і склали понад 7 тис. т за неповний травень.

Українські трейдери одноголосно зауважують, що до кінця травня ринок «підсох». Так, у західних регіонах уже починає відчуватися невеликий голод, тоді як східні й центральні області, а також столичний регіон добре збалансовано.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти