У початок

Голова Євроради впевнений, що ембарго на російську нафту буде схвалено до кінця травня

Країни Євросоюзу незабаром ухвалять рішення щодо ембарго на російську нафту. Про це заявив президент Євроради Шарль Мішель в коментарі для Sky News, повідомляє УНІАН.

Мішель озвучив ймовірні терміни ухвалення нафтового ембарго. На його погляд, ЄС зможе досягти компромісу до наступного саміту, який відбудеться в Брюсселі 30-31 травня.

«Європейський Союз досягне угоди про ембарго на російську нафту напередодні європейського саміту наступного тижня, попри заперечення з боку Угорщини. Я, як і раніше, впевнений, що ми зможемо вирішити цю тему перед Європейською радою», – сказав Мішель, додавши, що «…ми дуже старанно працюємо, щоб залишатися єдиними... але також і приймати рішення, щоб зламати російську військову машину і спробувати чинити тиск на москву, щоб покласти край війні».

Як повідомлялося, 4 травня було представлено шостий пакет санкцій ЄС проти росії, де передбачається ембарго на нафту. Лише Угорщина блокує запровадження ембарго. Будапешт прагне розв’язати всі проблеми з постачаннями перед затвердженням шостого пакету санкцій.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти