У початок

Глава АМКУ повідомила, кого і на скільки оштрафовано у справі «Привату»

Також є російською мовою

Майже весь рекордний штраф, накладений Антимонопольним комітетом (АМКУ) у рамках розгляду справи про змову на паливному ринку, розділять між собою компанії «Укрнафта» і «Укртатнафта». Про це свідчить повідомлення глави АМКУ Ольги Піщанської в соцмережі Facebook.

Згідно з повідомленням, «Укрнафту» було оштрафовано на 2,368 млрд грн, «Укртатнафту» – на 2,297 млрд. Таким чином, на ці дві компанії припадає 99% штрафних санкцій від загальної суми штрафу в 4,7 млрд грн, накладеного на компанії групи «Приват».

При цьому штраф для ТОВ «ХЕШТ» склав 2,6 млн грн, для ТОВ «Фірма «Укртатнафтасервіс» – 2,5 млн грн, для ТОВ «Енсіс» – 1,16 млн грн і для ТОВ «Веранж» – 1,03 млн грн.

«Ми доклали колосальних зусиль, щоб дійти до Верховного Суду, завершити розслідування і, нарешті, прийняти рішення! Готові до будь-якого розвитку подальших подій, зокрема, і судових оскаржень. Боротьба триватиме, поки всі усвідомлять, що чесно працювати в Україні вигідніше, ніж – «за схемами»!» – зазначила глава АМКУ.

Як повідомляв enkorr, вчора, 31 березня, компанії «Укрнафта» і «Укртатнафта» заявили про намір оскаржити в суді штрафи АМКУ.

Нагадаємо, 30 березня Антимонопольний комітет України (АМКУ) наклав штраф на компанії, що входять до групи «Приват», обсягом 4,7 млрд грн за антиконкурентні узгоджені дії при встановленні цін на пальне.

Нагадаємо, 13 липня 2018 р. АМКУ затвердив попередні висновки в рамках свого розслідування, згідно з яким 1 625 операторів АЗС групи «Приват» пропонується визнати винними в порушенні законодавства про економічну конкуренцію, а саме скоєнні узгоджених антиконкурентних дій. Їм може загрожувати штраф до 10% від обороту за 2017 р.. У разі «Укрнафти» – це 2,69 млрд грн.

Попередні висновки в липні було спрямовано компаніям-відповідачам. Очікувалося, що остаточне рішення буде винесено до грудня 2018 р., але 13 листопада голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв звинуватив групу «Приват» у спробах блокувати і затягнути розслідування за фактом вчинення узгоджених антиконкурентних дій.

У грудні минулого року Верховний Суд скасував рішення судів попередніх інстанцій, якими було заблоковано розслідування Антимонопольного комітету проти групи компаній, і спрямував справу на повторний розгляд.

Довідка enkorr

Нині роздрібна мережа «Привату» складається з 1 540 заправок, що працюють під 11 брендами. Це найбільша консолідована мережа в країні. У низці регіонів вони охоплюють понад 40% від загальної кількості АЗС. Наприклад, у Дніпропетровській області зі 475 станцій 213, або 45%, працюють під брендами групи «Приват». У Запорізькій області ця частка становить 43%, в Сумській і Рівненській – 40%, в інших регіонах – від 20 до 25%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти