У початок

«газпром» скоротив експорт газу в далеке зарубіжжя майже на 45%

Експорт у країни далекого зарубіжжя становив 97,8 млрд куб. м — на 45,1% (на 80,2 млрд куб. м) менше, ніж за той же період 2021 року, йдеться у повідомленні «газпрому».

«газпром» скоротив експорт газу в країни далекого зарубіжжя у січні-листопаді 2022 року до 95,2 млрд кубометрів — це на 44,5% менше, ніж за ті ж місяці торік. «газпром» постачає газ згідно з підтвердженими заявками», — йдеться у повідомленні компанії.

Попит на газ упав у всьому світі на 55 млрд кубометрів, причому головна причина — скорочення споживання в Євросоюзі, стверджує «газпром». У 27 країнах ЄС воно зменшилося загалом приблизно на 50 млрд кубометрів, у Великій Британії — ще більш ніж на 6 млрд кубометрів.

російська компанія зазначила збільшення експорту газу в Китай газопроводом «сила Сибіру»: постачання регулярно перевищують добову контрактну кількість. Точних цифр компанія не назвала.

З початку року «газпром» видобував 376,9 млрд кубометрів газу — на 19,4% менше, ніж за той же період 2021 року. Попит на газ із газотранспортної системи в росії знизився на 5,7%. Із чим це пов'язано, компанія не пояснила.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти