У початок

З початку року податкова оштрафувала АЗС майже на 300 млн грн

За 11 місяців поточного року Державна податкова служба (ДПС) України перевірила 919 автозаправних станцій, за результатами перевірок було накладено штрафів на 293,3 млн грн. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті ДПС.

«У січні–листопаді 2022 року територіальними підрозділами ДПС з метою запобігання і виявлення порушень законодавства платниками податків у сфері роздрібного продажу пального проведено 919 фактичних перевірок АЗС (АГЗС)», – повідомляє прес-служба ДПС.  

Як зазначають податківці, за результатами розгляду «матеріалів фактичних перевірок до суб’єктів господарювання застосовано штрафних (фінансових) санкцій на загальну суму 293,3 млн гривень».

З огляду на те, що в Україні почала діяти нова система нафтопродуктозабезпечення, яку побудували на заміну знищеним довоєнним джерелам постачання, працівники податкової під час проведення фактичних перевірок особливу увагу приділяють документам, які підтверджують облік і походження товарів (пального), що на час перевірки перебувають у місці їх продажу.

Згідно з повідомленням, під час проведення зазначених вище перевірок встановлено 218 випадків продажу пального з порушенням обліку товарних запасів, що передбачає фінансову відповідальність на загальну суму штрафних (фінансових) санкцій 191,3 млн гривень.

При цьому податківці звертаються до клієнтів, аби ті – у разі встановлення випадків реалізації пального на АЗС (АГЗС) без видачі відповідного розрахункового документу – терміново інформували територіальні органи ДПС для вжиття контрольно-перевірочних заходів.

«Для здійснення контролю працівниками податкового аудиту постійно аналізується діяльність суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж пального через АЗС (АГЗС). При цьому використовується інформація з різних джерел, як із зовнішніх (інформація від контролюючих органів, громадських організацій, суб’єктів господарювання та громадян), так і з внутрішніх (податкова звітність, система обліку даних реєстраторів розрахункових операцій тощо)», – пояснили в ДПС.

Як повідомляв enkorr, з початку року співробітники податкової служби Запорізького регіону провели 45 фактичних перевірок АЗС, власники запорізьких АЗС за порушення сплатять 180 млн грн штрафів.

Також ми повідомляли, що у квітні-травні Державною податковою службою проведено 387 фактичних перевірок, в результаті яких за порушення вимог законодавства про ціни та ціноутворення на АЗС було накладено штрафів на 44,4 млн грн.

Enkorr писав і про те, що поліція Київщини виявила в Броварах незаконний продаж дизельного пального: на так званій заправці провадилась реалізація пального без застосування реєстраторів розрахункових операцій і відповідної ліцензії на роздрібний продаж.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти