У початок

Octopus підписав із Shell угоду про купівлю вітрової електроенергії

Компанія Octopus Energy Ltd. підписала угоду про купівлю-продаж електроенергії з Shell Energy Europe Ltd., щоб купувати електроенергію від найбільшої у світі морської вітрової електростанції, яку колись буде побудовано, повідомляє Bloomberg.

Shell, яка має угоди про відбір 20% енергії, виробленої проєктом Dogger Bank біля північно-східної Англії, постачатиме Octopus 2,4 терават-годин на рік, починаючи не раніше 2024 року. Цього достатньо для забезпечення енергією близько 800 тис. домогосподарств.

Багато роздрібних торговців електроенергією і енергоємних компаній у Європі розкуповують екологічно чисту електроенергію, оскільки криза газопостачання в регіоні підкреслює ризики й витрати на імпорт викопного палива. Минулого місяця корпорація Microsoft погодилася придбати величезну кількість відновлюваної енергії для роботи центру обробки даних в Ірландії.

«Якщо енергетична криза чогось нас навчила, так це того, що нам потрібно швидко переходити на енергетичну систему, засновану на дешевих відновлюваних джерелах енергії», — заявив у четвер Метт Банні, керівник відділу енергетики Octopus. Фінансові умови угоди не розголошуються.

Dogger Bank є спільним підприємством SSE Renewables Ltd., Equinor ASA і Vargronn AS. Після завершення будівництва він зможе генерувати 3,6 гігават «зеленої» енергії, чого достатньо для забезпечення електроенергією приблизно 6 млн будинків на рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти