У початок

G7 встановить стелю цін на сиру нафту з рф з 5 грудня, на нафтопродукти — з 5 лютого — ЗМІ

Міністри фінансів країн G7 домовилися, що стеля цін на нафту з рф почне діяти з 5 грудня для сирої нафти і з 5 лютого — для нафтопродуктів, повідомляє у п'ятницю Financial Times із посиланням на неназваних офіційних осіб .

«Обмеження діятиме відповідно до ембарго ЄС на імпорт російської нафти: з 5 грудня для сирої нафти і з 5 лютого для нафтопродуктів», — наводить FT слова джерела, знайомого із ситуацією, передає «Інтерфакс-Україна».

Чотири офіційні особи підтвердили виданню, що міністри фінансів «Групи семи» оголосять про угоду про запровадження обмеження цін на закупівлю російської нафти пізніше у п'ятницю. Раніше про такі плани міністрів повідомляла низка інших західних ЗМІ.

При цьому наголошується, що захід, на думку його розробників, буде найбільш ефективним лише в тому разі, якщо він отримає підтримку третіх країн, які купують російську нафту у великих кількостях, наприклад, Індії.

Раніше про те, що міністри фінансів G7 планують оголосити про ухвалення ліміту в п'ятницю, повідомляла зокрема газета The Wall Street Journal. Вона наголошувала, що європейські офіційні особи сумніваються, що план може суттєво вплинути на ціни.

У березні США заборонили імпорт нафти з рф, на початку червня ЄС затвердив шостий пакет санкцій, який передбачав заборону імпорту нафти і деяких нафтопродуктів із росії.

За даними видання Politico, США пропонували досягти ліміту цін на російську нафту, вивівши з-під дії санкцій у сфері страхування вантажоперевезень лише ті країни, які погодяться купувати паливо за встановленою ціною. За словами джерел The Financial Times в офіційних колах, Вашингтон веде перемовини з Китаєм, Індією і низкою інших країн, які купували російську нафту з дисконтом до ринкової ціни після відмови від її закупівель багатьма європейськими покупцями через повномасштабну війну, розв'язану рф проти України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти