У початок

Equinor і OMV встановлюють ключові газорозвідувальні свердловини на шельфі Норвегії

Норвезький енергетичний гігант Equinor і австрійська OMV готуються пробурити окремі значні морські розвідувальні свердловини, які в разі успіху збільшать їхні портфелі постачань газу, повідомляє Upstream online.

Equinor планує бурити родовище Гейзенберга в новій ігровій зоні, яку було відкрито нещодавнім відкриттям Квейк’є поблизу родовища Тролів у Північному морі.

У полі зору компанії OMV є високоефективна газова розвідувальна свердловина Velocette — велика перспектива в блоці PL 1016 у Норвезькому морі, яка нещодавно привернула увагу, оскільки її було включено до списку «ключових глобальних свердловин» Westwood Global Energy у 2023 році.

Згідно з даними партнера спільного підприємства Longboat Energy, OMV зарезервувала бурову установку Transocean Norge для компанії Velocette, будівництво якої, як очікується, відбудеться в третьому кварталі цього року.

Лонгбоут додав, що Velocette має 30% шансів на успіх, є амплітудно підтримуваним газом і перебуває за 45 кілометрах від видобувної платформи Aasta Hansteen.

OMV має 40% акцій Velocette, Inpex – 40%, а Longboat – 20%.

Що стосується Equinor, то на його перспективній ділянці Heisenberg планується буріння пізніше цього місяця на PL 827S за допомогою бурової установки Deepsea Stavanger.

Раніше цього місяця партнер у спільному підприємстві DNO заявив, що Гейзенберг є останньою свердловиною, яку пробурять 2023 року «в цій гарячій точці дослідження Північного моря», яка є районом Тролль-Джоа, де безліч нерозроблених відкриттів.

Раніше DNO заявляв, що шанси на успіх Гейзенберга становлять 60%, а ресурсні ресурси перед бурінням становлять від 40 до 100 млн бне.

Свердловина є подальшою перспективою після успішного минулорічного відкриття Квейк’є, яке виявило нафту і газ у нових моделях відтворення — палеоценовому каналовому колекторі й еоценовому ін’єктитовому колекторі, додає DNO.

Equinor володіє 51% операторської частки в Heisenberg, а DNO – 49%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти