У початок

Equinor оголосила про зростання вартості нафтового офшорного проєкту на $2 млрд

Оцінка інвестицій у проєкт Johan Castberg з минулого року збільшилася на 13 млрд норвезьких крон ($1,2 млрд), йдеться у повідомленні норвезької Equinor, яка розробляє проєкт у партнерстві з Var Energi (30%) і Petoro (20%). Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

План із запуску виробництва у четвертому кварталі 2024 року залишається незмінним.

«Витрати зростають через більший, ніж очікувалося, обсяг робіт і зростання витрат у галузі. Однак Johan Castberg, як і раніше, залишається хорошим проєктом із солідною економікою. При ціні беззбитковості близько $35 за барель Johan Castberg забезпечуватиме значний дохід і мультиплікаційний ефект для населення регіону Баренцевого моря протягом 30 років», – наводяться у повідомленні слова виконавчого віцепрезидента Equinor з проєктів, буріння й закупівель Гейра Тунгесвіка.

Від подання плану розвитку й експлуатації 2017 року витрати на проєкт зросли на 15,5 млрд норвезьких крон на додаток до курсової різниці у 7 млрд крон, і тепер кошторис становить не 57, а 80 млрд норвезьких крон, повідомляє компанія. Таким чином, вартість збільшилася на 23 млрд крон, або $2,1 млрд.

Доведені обсяги родовища Johan Castberg, яке розташовано за 100 км від родовища Snovit у Баренцевому морі на глибині 360-390 м, оцінюються від 450 до 650 млн барелів нафти. Плавуча платформа розрахована на щоденний видобуток близько 190 тис. барелів.

Родовище передбачається освоювати за допомогою FPSO, яку 2022 року було перевезено з Сингапуру в Норвегію для монтажу і введення в експлуатацію. Пандемія COVID-19 також вплинула на реалізацію проєкту як у Сингапурі, так і в Норвегії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти