У початок

Ембарго на російський газ може занурити світову економіку в хаос – японський міністр

Одночасне ембарго на російський газ з боку країн G7 може занурити світову економіку в хаос, зокрема якщо не буде забезпечено альтернативних джерел. Про це повідомляє «РБК-Україна» із посиланням на Kyodo.

Як заявив міністр торгівлі Японії Коїті Хагіуда, країнам G7 буде важко заборонити імпорт російського скрапленого природного газу, поки не буде знайдено альтернативних джерел. При цьому він не виключає, що Токіо долучиться до санкцій, якщо їх буде запроваджено в майбутньому.

«Якщо всі країни G7 зроблять одночасні дії із заборони імпорту російського СПГ без забезпечення альтернативних джерел, світова економіка, включаючи енергетичний сектор, зануриться в хаос», – зазначив він.

Що стосується нафти, Хагіуда зазначив, що її нестачу можна тимчасово покрити за рахунок збільшення видобутку на Близькому Сході або в інших місцях.

Що ж до газу, то західні партнери України настільки залежать від російського газу, що не готові до газового ембарго, щоб позбавити москву коштів для фінансування війни. При цьому в односторонньому порядку постачання газу було припинено в Польщу й Болгарію, у президента росії владіміра путіна не виключають, що може бути припинено постачання і в інші країни ЄС.

Проте багато країн-учасниць блоку вже заявили про плани як мінімум істотно скоротити постачання з росії до кінця року. Зокрема, вже стало відомо, що ЄС має намір співпрацювати з Африкою для заміщення імпорту російського газу.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти