У початок

Заявки на транзит російського газу через Україну знизилися у вівторок до 97,5 млн куб. м

Заявки на транзит російського газу через Україну на вівторок залишаються близькими до 100 млн куб. м. Про це свідчать дані Оператора ГТС України.

Так, показник на 10 травня становив 97,5 млн куб. м, трохи знизившись порівняно з 98,7 млн ​​на день раніше. Нагадаємо, що заявки тримаються на рівні понад 90 млн куб. м із 1 травня. При цьому максимальний обсяг прокачування за контрактом «газпрому» з Україною становить 109,6 млн кубометрів на добу.

Крім того, російська компанія після дводенної паузи забронювала частину потужностей трубопроводу «Ямал-Європа» на ніч з 9 на 10 травня, випливає з підсумків аукціону на майданчику GSA Platform. Ця балансуюча магістраль прокачує російський газ у Німеччину через територію Білорусії й Польщі. Заявки на потужності цього газопроводу діють як у прямому, так і в зворотному напрямку, оскільки Польща відмовилася платити за російський газ за новою схемою в рублях і тепер отримує газ за допомогою фізичного і віртуального реверсу з Німеччини.

Прокачування газу «Північним потоком» залишається стабільно високим — близько 170 млн куб. м за добу, свідчать дані оператора Nord Stream AG.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти