У початок

Ембарго на імпорт газу й нафти з росії можливе – міністр фінансів Німеччини

Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер, як і раніше, вважає за можливе запровадження ембарго на імпорт нафти і газу з росії. Про це Лінднер заявив в ефірі телеканалу ARD увечері у середу, 16 березня, повідомляє «Бізнес.Цензор» з посиланням на Deutsche Welle.

«Усі варіанти щодня лежать на столі», – наголосив міністр.

За його словами, Німеччина «буквально щодня» веде перемовини з партнерами з країн «Великої сімки» (G7) і державами Європейського Союзу.

Очільник Мінфіну ФРН наголосив, що уряд у Берліні готовий «використовувати всі можливості для створення додаткових резервів», уточнивши, що це стосується вугілля і газу, а також розширення джерел постачання нафти.

Крім того, він підтвердив свою пропозицію запровадити державну доплату за пальне на автозаправках.

Як повідомлялося, після російського воєнного вторгнення в Україну аукціони російських компаній з продажу нафти вже кілька разів закінчувались безрезультатно через брак покупців, які відмовляються купувати російську нафту як через геополітичні, так і через іміджеві ризики.

Крім того, до осені нинішнього року Німеччина має намір повністю відмовитися від вугілля з рф й до кінця року – стати майже незалежною від російської нафти.

Раніше президент США Джо Байден оголосив про впровадження заборони на імпорт російських нафти, газу й вугілля. До цих заходів уже долучилася Велика Британія і Канада.

Водночас країни Євросоюзу оголосили про намір поетапно скорочувати залежність від російських енергоносіїв шляхом диверсифікації постачання і поступової відмови від використання викопних енергоресурсів.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти