У початок

EIA: запаси сирої нафти в США скоротилися на 4,3 млн барелів

Згідно з даними Управління енергетичної інформації США, запаси сирої нафти в США за тиждень, що закінчився 8 грудня, без урахування стратегічних резервів нафти зменшилися на 4,3 млн барелів порівняно з попереднім тижнем.

У звіті EIA зазначено, що запаси сирої нафти в США становлять 440,8 млн барелів, що приблизно на 2% нижче від 5-річного середнього значення для цієї пори року.

EIA повідомляє, що загальні запаси автомобільного бензину зросли на 400 тис. барелів порівняно з минулим тижнем і приблизно на 2% нижче від 5-річного діапазону для цієї пори року. Минулого тижня запаси готового бензину знизилися, а запаси компонентів змішування зросли. Запаси дистилятного палива зросли на 1,5 млн барелів і приблизно на 12% нижче від середнього 5-річного значення для цієї пори року.

Запаси пропан-пропілену знизилися на 1,0 млн барелів порівняно з минулим тижнем і на 18% перевищили середній показник за 5 років для цієї пори року, повідомляє EIA.

За тиждень, що закінчився 8 грудня, постачання сирої нафти на нафтопереробні заводи (НПЗ) США в середньому становило 16,1 млн барелів на день (б/д), що приблизно на 104 тис. б/д менше, ніж середній показник попереднього тижня. НПЗ завантажені на 90,2%.

Виробництво бензину зросло в середньому на 9,5 млн б/д. Видобуток дистилятного палива знизився в середньому на 5,0 млн б/д.

Середній обсяг імпорту сирої нафти в США становив 6,5 млн б/д, що на 1,0 млн б/д менше, ніж минулого тижня. За останні 4 тижні імпорт сирої нафти становив у середньому 6,6 млн б/д, що на 1,6% більше, ніж за аналогічний 4-тижневий період торік. Загальний імпорт автомобільного бензину становив у середньому 715 тис. б/д. Імпорт дистилятного палива становив у середньому 205 тис. б/д.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти