У початок

Дохід Adnoc Gas за І півріччя впав до $11 млрд через низькі ціни

Adnoc Gas, підрозділ Національної нафтової компанії Абу-Дабі (Adnoc), зареєстрував дохід обсягом 38,9 млрд дирхамів ОАЕ ($11 млрд) за перше півріччя. Це менше порівняно зі скоригованим доходом обсягом 48,8 млрд дирхамів ОАЕ ($13,3 млрд) за той же період торік і зумовлено зниженням цін на вуглеводні. Про це повідомляє Trade Arabia.

Оголошуючи фінансові результати за шість місяців, що закінчилися 30 червня 2023 року, Adnoc Gas заявила, що адаптувалася до нижчих цін на скраплений газ і сиру нафту марки Brent у першому півріччі 2023 року порівняно з високими цінами в першому півріччі 2022 року. Компанія стратегічно переорієнтувалася на більш маржинальні експортні рідини й зосередилася на підвищенні ефективності.

Ці заходи дозволили компанії підтримувати постійний показник EBITDA на рівні 6,6 млрд дирхамів ОАЕ і чистий прибуток на рівні 3,7 млрд дирхамів ОАЕ за тримісячний період, що закінчився 30 червня 2023 року, демонструючи, що Adnoc Gas – передбачуваний і стійкий бізнес із прибутковістю, який підтримується прибутковим зростанням.

У другому кварталі його дохід склав 19,8 млрд дирхамів ОАЕ порівняно з попередньо скоригованим доходом у 26,1 млрд дирхамів ОАЕ торік.

Adnoc Gas заявила, що продовжує заробляти на зростаючому глобальному попиті на природний газ, одночасно розширюючи ареал свого охоплення й репутацію надійного постачальника.

18 липня компанія Adnoc Gas оголосила про 14-річну угоду про постачання 26-33 млрд дирхамів ОАЕ ($7-9 млрд США) з Indian Oil Corporation Ltd. (IOCL) для експорту до 1,2 млн тонн СПГ.

 Це сталося після підписання компанією у другому кварталі 2023 року угоди на постачання СПГ з TotalEnergies Gas and Power для експорту СПГ на різні ринки світу, йдеться у заяві компанії з Абу-Дабі.

У лютому компанія Adnoc Gas здійснила перше в історії постачання СПГ з Близького Сходу в Німеччину.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти