У початок

Держпродспоживслужба оштрафувала понад 50 АЗС на Одещині

Понад 50 АЗС в Одеській області завищували ціни на пальне, і в результаті позапланових перевірок на них було накладено штрафних санкцій на загальну суму майже 13 млн грн, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в області на своєму сайті.

«Спеціалістами Головного управління здійснено 75 позапланових  перевірок автозаправних станцій суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність в паливно-енергетичній галузі. Порушення державної дисципліни цін встановлені у 53 суб’єктів господарювання», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прес-службі, за результатами перевірок прийнято «46 рішень про застосування до порушників адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 12 947,8 тис. грн.  До адміністративної відповідальності притягнуто шість посадових осіб, до них застосовано адміністративних санкцій на загальну суму 13,6 тис. грн. Надано 22 приписи щодо усунення допущених порушень порядку формування, встановлення та застосування державних (регульованих) цін». 

Згідно з повідомленням, основні порушення, які виявлялись під час перевірок АЗС, такі:

  • реалізація дизельного пального, бензинів А-92, А-95 за роздрібними цінами, які підвищувались більш, ніж на 5% без декларування зміни роздрібних цін;
  • створення перешкод діяльності посадових осіб.

«Завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення запровадженого урядом порядку регулювання роздрібних цін на пальне матиме наслідки у вигляді накладення штрафів та інших заходів адміністративного впливу», – кажуть у Держпродспоживслужбі Одеської області, вчергове нагадуючи, що з метою стабілізації цін на пальне і стримування неконтрольованих інфляційних процесів було ухвалено рішення про запровадження державного регулювання цін шляхом процедури декларування на бензини А-92, А-95 і дизельне пальне. Обов’язковому декларуванню підлягають зміни роздрібних цін у разі їх підвищення на 5 і більше відсотків. 

Як повідомляв enkorr, у Чернівецькій області Держпродспоживслужба перевірила 27 заправок й виявила порушення у майже 80% випадків.

Ми також писали, що під час проведення Держпродспоживслужбою позапланових перевірок порушення на ринку пального встановлено у 518 випадках, або в 75% від загальної кількості здійснених таких перевірок, за що було накладено штрафів майже на 45 млн грн.

Нагадаємо, 17 травня Кабінет міністрів вирішив на два місяці відмовитися від державного регулювання цін на пальне. При цьому, як заявила перший віце-прем'єр-міністр–міністр економіки Юлія Свириденко, уряд очікує, що разом із вільним ціноутворенням вартість дизпального не перевищуватиме 58 грн/л, а бензину – 52 грн/л.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти